Hypotheek -Leningen - Woonkrediet - Autofinanciering
Hypotheek infoHypotheek berekenenHypotheek TipAutofinancieringPersoonlijke leningAflossingstabel login

Hypotheek Tip: betaal minder voor hypotheek of lening!

Bij welke bank of instelling kan je het best geld lenen of een hypotheek afsluiten?
In de meeste gevallen kan je het best gewoon aankloppen bij de bank waar je reeds klant bent. Zij kennen je persoonlijke situatie, en zullen je het besta advies kunnen verstrekken over hoe en hoeveel je kan en mag lenen. (voor hypotheek leningen, maar ook voor de aankoop van een nieuwe wagen (autofinanciering, leasing) of voor het afsluiten van een persoonlijke lening.)

Natuurlijk ga je niet alleen bij hen even horen! Om de goedkoopste lening te krijgen, moet je even gaan shoppen.

TIP:
stap 1: je gaat naar je eigen bank en leg de situatie aan hen uit. Je bank zal je dan adviseren over welke hypotheek je moet nemen, en welke kosten er aan deze hypotheek verbonden zijn (hoeveel moet je maandelijks afbetalen, de gewenste looptijd van je hypotheek, de rentevoet (jaarlijks kosten percentage, vaste of variabele rentevoet, hoe aflossen (rente/kapitaal) ), de bijkomende kosten voor je hypotheek zoals notariskosten en de eventuele schuldsaldoverzekering.

stap 2: ga even "schoppen" bij andere banken, en neem de resultaten van je eigen bankinstelling natuurlijk mee, maar toen ze niet meteen! Laat ze je eerst een voorstel doen, en indien dit niet beter is dan dat van je eigen bank, leg hen dan voor aan hoeveel je kan lenen bij je eigen bank. In de meeste gevallen zullen ze je een beter voorstel doen om een goedkopere hypotheek te kunnen afsluiten. Dit doe je bij zoveel mogelijk banken natuurlijk! Ga ook eens langs bij een hypotheker. Bij de hypotheker krijg meestal ook zeer goede hypotheek voorwaarden!

stap 3: ga terug naar je eigen bank, en leg hen de cijfers voor van de andere banken. Je eigen bankinstelling wil je natuurlijk graag houden als klant, en zal in de meeste gevallen je een beter hypotheekvoorstel doen. Indien niet, sluit je de hypotheek gewoon af bij de bank waar je het beste voorstel voor je hypotheek gekregen hebt!
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
hypotheek - ©2019