Hypotheek -Leningen - Woonkrediet - Autofinanciering
Hypotheek infoHypotheek berekenenHypotheek TipAutofinancieringPersoonlijke leningAflossingstabel login

Een Persoonlijk lening afsluiten?

Indien je snel geld nodig hebt, voor het kopen van bv. nieuwe meubels, of indien je tijdelijk een beetje krap zit, kan je een persoonlijke lening afsluiten. Een persoonlijke lening loops meestal kort in tijd, met een leenperiode van enkele maanden tot een paar jaar. Indien je een huis wenst te kopen, neem je beter een hypothecaire lening natuurlijk. Voor de aankoop van een nieuwe wagen kan je ook een persoonlijke lening afsluiten. Bij een persoonlijke lening is de rente ( JKP of jaarlijks kosten percentage) hoger dan bij het afsluiten van een hypotheek.

Bij een persoonlijke lening wordt vooraf bepaald hoeveel je maandelijks moet afbetalen, met een vaste rentevoet (jaarlijks kosten percentage) De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd. Indien u een persoonlijke lening afsluit, wordt het geleende bedrag meestal erg snel op uw bankrekening gestort. Het afsluiten van een persoonlijke lening gaat dus doorgaans erg snel (u moet niet bij de notaris passeren!).

Als je een persoonlijke lening sneller wilt afbetalen (vervroegd terugbetalen), moet je extra kosten betalen! Ga bij het aangaan van een persoonlijke lening goed na of je instaat bent de maandelijkse lasten af te lossen.

DENK NA VOOR JE EEN PERSOONLIJKE LENING AFSLUIT!
   
hypotheek - ©2019